414 st
hotellrum
14 000 m2
flexibla mötes- och eventytor
Glasfasaden genererar
1MW värmeenergi per dag
det motsvarar elförbrukningen av 15 st villor per år

Landmärke i unikt läge

Fastigheten Bangårdsposten inrymmer Radisson BLU Waterfront Hotell & Kongress och är placerad mitt i hjärtat av Stockholm med en fantastisk utsikt över Mälaren. Fastigheten är sammanlänkad med Stockholm Central vilket ger oslagbar tillgång till Sveriges största kommunikationsutbud, lokalt och nationellt såväl som internationellt. Läget i Stockholms absoluta centrum ger hela utbudet av restauranger, butiker och kultur precis runt hörnet.

Med närhet till bland annat Stockholms Stadshus
Med närhet till bland annat Stockholms Stadshus

Hotellet är beläget i byggnadens högdel och erbjuder 414 hotellrum. Waterfront Kongressbyggnad med sin spektakulära form utgör en av Stockholms profilbyggnader och är ritat av arkitektbyrån White. Kongressbyggnaden omfattar en yta på 14 000 m² för konferens och utställningar, bland annat finns en hörsal för upp till 3 000 personer men även en rad mindre konferensrum.

Hållbarhet och flexibilitet har varit nyckelord i byggnationen av fastigheten. Glasfasaden har en luftspalt som genererar 1 MW värmeenergi per dag, vilket motsvarar elförbrukningen av 15 st villor per år. Den varma luften åter­vinns i kallare delar av byggnaden och under natten hämtas kallvatten från Klarasjön till det 250 ton stora isförrådet som hjälper till att kyla byggnaden.

Byggnaden uppfördes 2010.

Fastighetschef

LNY

Lars Nyman

Fastighetschef

Tel: 070 444 95 05

Send email