blomst
100%
förnyelsebar fastighetsel
utvunnen ur vattenkraft
cykel
100
cykelplatser
i designat cykelförråd
bil
30
garageplatser
navigasjon
8 min
till Centralen

K-märkt arkitektur för dagens behov

Fastigheten Klamparen ligger citynära på expansiva Kungsholmen. Byggnaden uppfördes mellan år 1984-1986 för Stockholms Tingsrätt och har därefter byggts om och anpassats till en modern kontorsbyggnad.

För närvarande pågår en stor om- och tillbyggnad där fastighetens ursprungliga traditionella värden kommer att bevaras och uppgraderas med moderna lösningar som adderar nya funktioner och möjligheter. Samma arkitekt – Per Ahrbom – som ritade fastigheten från början står också för det utvecklade förslaget. Byggnaden kommer att erbjuda stora volymer och häftiga utrymmen – en attraktiv mötesplats. Lokalernas utformning möjliggör också hög persontäthet, ned till åtta–tio kvadratmeter per person. Vid ombyggnaden miljöcertifieras byggnaden enligt BREEAM In-Use med inriktning att nå nivå Excellent.

Läget i den urbana, östra delen av Kungsholmen kombinerar fördelarna med citypuls och naturnära läge. ICA, Systembolaget, apotek och SATS är några av de närmaste grannarna. Och i kvarteren runtomkring finns frisörer, bagerier, klädbutiker och mycket mer. Runt knuten ligger Klara sjö med sina promenad- och löpningsstråk, kanotuthyrning, grönområden och utegym. I fastigheten erbjuds dessutom ett gratis gym med fräscha omklädningsrum för alla som jobbar i fastigheten, och ett designat cykelrum för alla som cyklar till och från jobbet. Parkeringsplatser finns i fastighetens garage.

Centralstationen, med fjärrtåg, pendeltåg, t-bana och Arlanda Express, ligger bara en brolängd bort. Att gå till Rådhusets t-bana tar två minuter, och lokalbussar finns direkt utanför dörren. 

Fastighetschef

LNY

Lars Nyman

Fastighetschef

Tel: 070 444 95 05

Send email

Driftstekniker

Daniel Fridzén

Daniel Fridzén

Drifttekniker

Tel: 08 657 77 56

Send email

knapp-greenbuilding.jpg
Fastigheten är miljöcertifierad med "GreenBuilding"