blomst
100%
förnyelsebar fastighetsel
utvunnen ur vattenkraft
cykel
100
cykelplatser
i designat cykelförråd
bil
30
garageplatser
navigasjon
8 min
till Centralen

K-märkt arkitektur för dagens behov

Fastigheten Klamparen ligger citynära på expansiva östra Kungsholmen. Byggnaden uppfördes mellan åren 1984-1986 för Stockholms Tingsrätt.

En omfattande om- och tillbyggnad har genomförts under 2021-2022 där fastighetens ursprungliga traditionella värden bevarats, samtidigt som moderna lösningar adderat nya funktioner och lösningar. Samma arkitekt – Per Ahrbom – som ursprungligen ritade fastigheten står också för den utvecklade byggnaden. Byggnaden erbjuder stora volymer och häftiga utrymmen och har blivit en attraktiv mötesplats.
Inte minst har husets spektakulära taklandskap blivit en plats för mingel och event. Den generösa lobbyn med reception och café är husets nav och här finns också ett stort gemensamt konferensrum. I fastigheten erbjuds dessutom ett exklusivt gym med generösa omklädningsrum, gratis för hyresgäster, och ett designat cykelrum för alla som cyklar till och från jobbet. Parkeringsplatser finns att hyra i fastighetens garage. Lokalernas utformning möjliggör hög persontäthet, ned till 8-10 kvadratmeter per person.
Vid ombyggnaden miljöcertifieras byggnaden enligt BREEAM In-Use, nivå Excellent.

Läget i den urbana, östra delen av Kungsholmen kombinerar fördelarna med citypuls och naturnära läge. ICA, Systembolaget, apotek och SATS är några av de närmaste grannarna. Och i kvarteren runtomkring finns frisörer, bagerier, klädbutiker och mycket mer. Runt knuten ligger Klara sjö med sina promenad- och löpningsstråk, kanotuthyrning, grönområden och utegym.

Centralstationen, med fjärrtåg, pendeltåg, t-bana och Arlanda Express, ligger bara en brolängd bort. Att gå till Rådhusets t-bana tar två minuter, och lokalbussar finns direkt utanför dörren. 

Fastighetschef

LNY

Lars Nyman

Fastighetschef

Tel: 070 444 95 05

Send email

Driftstekniker

Daniel Fridzén

Daniel Fridzén

Drifttekniker

Tel: 08 657 77 56

Send email

Läs vår husguide

knapp-greenbuilding.jpg
Fastigheten är miljöcertifierad med "GreenBuilding"