Se andra Fastigheter

Radisson BLU Waterfront Hotell & Kongress - Stockholm City

Adress Nils Ericsons Plan 4
Areal 41.000 kvm

Radisson BLU Waterfront Hotell & Kongress är placerad med ett unikt läge mitt i hjärtat av Stockholm med en oslagbar utsikt över Mälaren. Den strategiska placeringen med gångavstånd till både centralstationen och Arlanda Express gör det lättillgängligt för både turister och affärsresande.

Fastigheten innefattar både hotell och en konferensanläggning på sammanlagd 41.000 kvm. Konferenscentret rymmer mässlokaler, auditorium, flera konferenshallar och närmare 30 olika mötesrum. Hotellet, Radisson Blu Waterfront Hotel inrymmer 414 rum, restaurang, bar och gymanläggning. Många av rummen har en hänförande utsikt över Mälaren och centrala Stockholm.

Waterfront Congress Center med den spektakulära glasfasaden är designad av arkitektbyrån White. Hållbarhet och flexibilitet har varit nyckelord i byggnationen av fastigheten. Fasaden har 1 040 m2 solpaneler som genererar 1 MW värmeenergi per dag. Den varma luften återvinns i kallare delar av byggnaden och under natten hämtas kallvatten från Klarasjön till det 250 ton stora isförrådet som hjälper till att kyla byggnaden.

KLP förvärvade fastigheten från DNB under 2015.

Kontaktperson

Lars Nyman Lars Nyman Mobil: 0704 44 95 05

Belägenhet

Visa större karta